eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywności › Re: przepisy dotyczące żywności
  • Date: Wed, 02 Mar 2011 15:54:12 +0100
    From: PaPi <...@...3>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.14) Gecko/20110221
    Thunderbird/3.1.8
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: przepisy dotyczące żywności
    References: <ik6glg$g5s$1@node2.news.atman.pl> <ik90ni$u5$1@news.onet.pl>
    <ik9mah$flr$1@node2.news.atman.pl> <ika94r$79f$1@inews.gazeta.pl>
    <ikahir$63p$1@news.onet.pl>
    In-Reply-To: <ikahir$63p$1@news.onet.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    NNTP-Posting-Host: 89.77.89.28
    Message-ID: <4d6e5a10$1@news.home.net.pl>
    X-Trace: news.home.net.pl 1299077648 89.77.89.28 (2 Mar 2011 15:54:08 +0100)
    Organization: home.pl news server
    Lines: 16
    X-Authenticated-User: p...@g...home.pl
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.home.net
    .pl!not-for-mail
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:670360
    [ ukryj nagłówki ]

    > Zgodnie z normą europejską zawartość szynki w szynce powinna wynosić
    > 40 czy 50 procent,


    Jakies zrodlo takich rewelacji ?

    > reszta to praktycznie woda a chemią.
    > Kto zgadnie jaki procent mięsa zgodnie z normą powinien być w
    > parówkach ?

    Nie wiem jaki byc powinien. Kupuje parowki gdzie zawartosc miesa wynosi
    85% - 87% - parowki ze starej wedzarni albo parowki z szynki w Piotrze i
    Pawle.
    Szynka jaka kupuje ma zawartosc miesa 94% - szynka tradycyjna Wolarka.
    Gdy idziesz do sklepu pod cena masz przeciez sklad wedliny. Jakiz
    problem kupowac takie jakie sie chce ?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1