eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywności › Re: przepisy dotyczące żywności są bardzo dobre.
  • Data: 2011-03-02 12:19:47
    Temat: Re: przepisy dotyczące żywności są bardzo dobre.
    Od: cyklista <c...@k...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik kogutek napisał:

    >>
    > Teraz są dobre przepisy dotyczące żywności. Nawet tanie artykuły spożywcze, to

    średnio dobre

    > co piszesz że zawartość szynki w szynce 40%, pomimo wielu czasami dziwnych
    > składników nie mogą nikomu zaszkodzić i są pelnowarościowym i smacznym
    > jedzeniem. Bo czy moze zaszkodzić wyrób skladający się z miesa i preparatu
    > sojowego. Oczywiście ze nie może. Nie jest argumentem ze ludzie po

    to czoywiście nie dla wszystkich jest oczywiste

    > pzrekroczeniu pewnego wieku masowo zaczynają chorować na z reguły cięzkie i
    > śmiertelne choroby. Ten wiek to 40-45 lat. Sto lat temu mniej więcej tyle
    > wynosil przewidywany wiek życia w Polsce, teraz ok siedemdziesiątki. do

    przewidywalny wiek życia czy też średni?, to dwie diametralnie różniące
    się wartości i mówiące całkiem o czym innym

    > czterdzieski nowotwory są rzadkością. Jeśli nie ma selekcji naturalnej przy
    > urodzeniu i w pierwszych miesiącach życia to słabsi umierają wcześniej, nic w
    > tym dziwnego. Problem z żywnością jest nie w miejscu o ktorym piszesz. Nie ma
    > żadnej kontroli nad producentami i sprzedawcami. Kilka lat temu szukalem
    > czegoś w necie. Wiesz jak to jest. Szukasz sznurowadeł a kończysz na rakietach
    > kosmicznych. Przypadkowo trafilem na protokoły pokontrolne sanepidu. Dotyczyły
    > wędlin i wedzonek. Unijne przepisy ściśle wyznaczają maksymalne ilości
    > konserwantów. Z protokołow wynikalo ze przekroczenia były od 10 do 100 razy.
    > Nie pzrstrzegajacy przepisów zostali ukarani mandatami w granicach 200
    > złotych. Wydałem wtedy sporo kasy żeby samemu zacząć robić wedliny i wędzonki.

    i wysokość tego mandatu właśnie decyduje o wszystkim, bo 200 złtych jest
    tańsze niż zachowanie jakości i się bardziej opłaca, gdyby karą był %
    obrotów kontrolowanego to inaczej by się do tego podchodziło


    > zapewniają o wiele lepsze parametry zdrowotne i smakowe. Przepisy są dobre. To
    > kontrole z jakiś względow są nieskuteczne.
    >
    przecież sam stwierdziłeś że są skuteczne skoro były wykazały
    nieprawidłowości i ukarały określonymi w przepisach mandatami, więc to
    właśnie w szczegółach tych przepisów jest problem

    i niestety w tym że większość kupuje to co tańsze a nie to co lepsze

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1