eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywności › Re: przepisy dotyczące żywności
  • Data: 2011-03-02 14:54:12
    Temat: Re: przepisy dotyczące żywności
    Od: PaPi <...@...3> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    > Zgodnie z normą europejską zawartość szynki w szynce powinna wynosić
    > 40 czy 50 procent,


    Jakies zrodlo takich rewelacji ?

    > reszta to praktycznie woda a chemią.
    > Kto zgadnie jaki procent mięsa zgodnie z normą powinien być w
    > parówkach ?

    Nie wiem jaki byc powinien. Kupuje parowki gdzie zawartosc miesa wynosi
    85% - 87% - parowki ze starej wedzarni albo parowki z szynki w Piotrze i
    Pawle.
    Szynka jaka kupuje ma zawartosc miesa 94% - szynka tradycyjna Wolarka.
    Gdy idziesz do sklepu pod cena masz przeciez sklad wedliny. Jakiz
    problem kupowac takie jakie sie chce ?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1