eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawojak sprzedawać papierosy?Re: jak sprzedawać papierosy?
  • Data: 2007-08-28 21:34:11
    Temat: Re: jak sprzedawać papierosy?
    Od: "swen" <n...@n...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    > Do Pani, która na początku dziwiła się, że chciałbym w ogóle
    sprzedawać drożej
    > niż w sklepie i radziła odgradzać w lokalu miejsca dla konsumpcji, żeby
    > jedzącym nie przeszkadzali kupujący papierosy przy barze. Szanowna Pani -
    > musi
    > Pani zdawać sobie sprawę, że papierosy sprzedane w restauracji generują
    > dla
    > właścieli dodatkowe koszta, których nie mają np. sprzedawcy w kiosku. Rola
    > sprzedawcy w kiosku kończy się na zainkasowaniu należności. W restauracji
    > właściciel musi wybudować salę konsumpcyjną, gdzie się pali lub ogródek
    > piwny,
    > jeśli w środku jest zakaz. Musi kupić popielniczki, uzupełniać je, bo
    > giną,
    > sprzątać po gościach popiół i niedopałki, kupować odświażacz powietrza. To
    > wszystko kosztuje. Mam wrażenie, że należy Pani do tych teoretyków, którym
    > wydaje się, że zza biurka, posiłkując się przepisami świetnie rozumieją
    > rzeczywistość i mają odpowiedź na każdy problem.

    Nie placz, zamiast walczyc z "systemem" poslugujac sie swoimi klintami, po
    prostu badz nowoczesny i zrob knajpe pod nowa mode _bez papierosa- odpadna
    koszty podzialu sali, walka z "systemem" a i klienci beda zadowoleni bo
    bedzie pachniec.
    Powiem, ci, ze to nie glupie, bo mimo, iz ja jest nalogowym palaczem, to i
    tak wybieram miejsca gdzie sie nie pali. Zapalic moge zawsze na zewnatrz
    lokalu. A zjesc jest lepiej w lokalu dla niepalacych.
    aha i koszt popielniczek odpadnie.



Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1