eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoCzy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze) › Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.chmurka.net!.POSTED.46.175.234.188
    .maxnet.net.pl!not-for-mail
    From: "Zbynek Ltd." <s...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły
    spożywcze)
    Date: Sun, 02 Jun 2024 22:38:00 +0200
    Organization: news.chmurka.net
    Message-ID: <v3il72$3el$1$sp2scf@news.chmurka.net>
    References: <v3cp8e$29bmk$1@dont-email.me>
    NNTP-Posting-Host: 46.175.234.188.maxnet.net.pl
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Date: Sun, 2 Jun 2024 20:37:54 -0000 (UTC)
    Injection-Info: news.chmurka.net; posting-account="sp2scf";
    posting-host="46.175.234.188.maxnet.net.pl:46.175.234.188";
    logging-data="3541"; mail-complaints-to="abuse-news.(at).chmurka.net"
    User-Agent: Thunderbird 2.0.0.22 (Windows/20090605)
    Cancel-Lock: sha1:1C2uOPAwn9qpj4EyqFoFd+kZuuQ=
    sha256:B7loR7atcSww3h2GCdEYIYsNa6LNrDyknV3F9UFkiKI=
    sha1:Xj4uCvHy5bZgnwrquQnz00mWvPE=
    sha256:Lr8eIdRJ1+oKX4UxoPJ5OgyRxw3ZpvYLbG4TUfkCzDE=
    In-Reply-To: <v3cp8e$29bmk$1@dont-email.me>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:851992
    [ ukryj nagłówki ]

    Tomaszek napisał(a) :
    > - metka łososiowa (taki rodzaj kiełbasy) Robią to chyba wszystkie
    > większe zakłady mięsne. Niby każdy wg własnej receptury, ale żadna z
    > nich nie ma ani grama łososia w składzie, aromatu łososia, nie stało
    > obok łososia (choć czuć w tym coś, co łososia przypomina, zapewne
    > ,,aromat dymu wędzarniczego")

    Zapewne jest koloru łososiowego. Jest taki kolor. Nikt nie zabrania
    nazywania czegoś po jego ubarwieniu :-)

    Jak zauważyłeś, w składzie pasztetu z zająca, zawiera on zająca.
    Choć w ilości homeopatycznej. Wiele "szlachetniejszych" wyrobów
    mięsnych zawiera podobne ilości tego lepszego mięsa.

    Mamy też np Sok Malina z dorodnym owocem na obrazku. W składzie sok
    jabłkowy 90%, sok z aronii 9,9% (to dla nadania ciemnej barwy) i sok
    z malin 0,1%.

    Itd, itp. Życie. Trzeba czytać etykiety bo wszyscy łżą.

    --
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    PGP key: 0xDCEF4E65

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1