eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoCzy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze) › Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze)
  • Data: 2024-06-02 22:51:13
    Temat: Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze)
    Od: Robert Wańkowski <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 02.06.2024 o 22:38, Zbynek Ltd. pisze:
    > Tomaszek napisał(a) :
    >> - metka łososiowa (taki rodzaj kiełbasy) Robią to chyba wszystkie
    >> większe zakłady mięsne. Niby każdy wg własnej receptury, ale żadna z
    >> nich nie ma ani grama łososia w składzie, aromatu łososia, nie stało
    >> obok łososia (choć czuć w tym coś, co łososia przypomina, zapewne
    >> ,,aromat dymu wędzarniczego")
    >
    > Zapewne jest koloru łososiowego. Jest taki kolor. Nikt nie zabrania
    > nazywania czegoś po jego ubarwieniu :-)
    >
    > Jak zauważyłeś, w składzie pasztetu z zająca, zawiera on zająca. Choć w
    > ilości homeopatycznej. Wiele "szlachetniejszych" wyrobów mięsnych
    > zawiera podobne ilości tego lepszego mięsa.
    >
    > Mamy też np Sok Malina z dorodnym owocem na obrazku. W składzie sok
    > jabłkowy 90%, sok z aronii 9,9% (to dla nadania ciemnej barwy) i sok z
    > malin 0,1%.
    >
    > Itd, itp. Życie. Trzeba czytać etykiety bo wszyscy łżą.
    >

    A co daje smak malin? Zdjęcie poglądowe na etykiecie? ;)

    Robert

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1