eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoCzy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze) › Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze)
  • Data: 2024-06-02 22:38:00
    Temat: Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze)
    Od: "Zbynek Ltd." <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Tomaszek napisał(a) :
    > - metka łososiowa (taki rodzaj kiełbasy) Robią to chyba wszystkie
    > większe zakłady mięsne. Niby każdy wg własnej receptury, ale żadna z
    > nich nie ma ani grama łososia w składzie, aromatu łososia, nie stało
    > obok łososia (choć czuć w tym coś, co łososia przypomina, zapewne
    > ,,aromat dymu wędzarniczego")

    Zapewne jest koloru łososiowego. Jest taki kolor. Nikt nie zabrania
    nazywania czegoś po jego ubarwieniu :-)

    Jak zauważyłeś, w składzie pasztetu z zająca, zawiera on zająca.
    Choć w ilości homeopatycznej. Wiele "szlachetniejszych" wyrobów
    mięsnych zawiera podobne ilości tego lepszego mięsa.

    Mamy też np Sok Malina z dorodnym owocem na obrazku. W składzie sok
    jabłkowy 90%, sok z aronii 9,9% (to dla nadania ciemnej barwy) i sok
    z malin 0,1%.

    Itd, itp. Życie. Trzeba czytać etykiety bo wszyscy łżą.

    --
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    PGP key: 0xDCEF4E65

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1