eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoCzy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze) › Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.chmurka.net!.POSTED.77-255-225-171
    .dynamic.inetia.pl!not-for-mail
    From: Robert Wańkowski <r...@w...pl>
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły
    spożywcze)
    Date: Sun, 2 Jun 2024 22:51:13 +0200
    Organization: news.chmurka.net
    Message-ID: <v3im03$i9u$4$Robert_W@news.chmurka.net>
    References: <v3cp8e$29bmk$1@dont-email.me> <v3il72$3el$1$sp2scf@news.chmurka.net>
    NNTP-Posting-Host: 77-255-225-171.dynamic.inetia.pl
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Date: Sun, 2 Jun 2024 20:51:15 -0000 (UTC)
    Injection-Info: news.chmurka.net; posting-account="Robert_W";
    posting-host="77-255-225-171.dynamic.inetia.pl:77.255.225.171";
    logging-data="18750";
    mail-complaints-to="abuse-news.(at).chmurka.net"
    User-Agent: Mozilla Thunderbird
    Cancel-Lock: sha1:q0t+6EOdiNaTPW8UqiRR+BG4syU=
    sha256:jKhTXOGJPmW869F+PNfhijyO8DotpxCpMd2hZeHZg4k=
    sha1:w4nQM4hH7IZ/rG40rWW6/p8+FCs=
    sha256:93nseMgkSl/YydraDHVLSww0T7LwlT/Ln8htOziYv48=
    Content-Language: pl
    In-Reply-To: <v3il72$3el$1$sp2scf@news.chmurka.net>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:851995
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 02.06.2024 o 22:38, Zbynek Ltd. pisze:
    > Tomaszek napisał(a) :
    >> - metka łososiowa (taki rodzaj kiełbasy) Robią to chyba wszystkie
    >> większe zakłady mięsne. Niby każdy wg własnej receptury, ale żadna z
    >> nich nie ma ani grama łososia w składzie, aromatu łososia, nie stało
    >> obok łososia (choć czuć w tym coś, co łososia przypomina, zapewne
    >> ,,aromat dymu wędzarniczego")
    >
    > Zapewne jest koloru łososiowego. Jest taki kolor. Nikt nie zabrania
    > nazywania czegoś po jego ubarwieniu :-)
    >
    > Jak zauważyłeś, w składzie pasztetu z zająca, zawiera on zająca. Choć w
    > ilości homeopatycznej. Wiele "szlachetniejszych" wyrobów mięsnych
    > zawiera podobne ilości tego lepszego mięsa.
    >
    > Mamy też np Sok Malina z dorodnym owocem na obrazku. W składzie sok
    > jabłkowy 90%, sok z aronii 9,9% (to dla nadania ciemnej barwy) i sok z
    > malin 0,1%.
    >
    > Itd, itp. Życie. Trzeba czytać etykiety bo wszyscy łżą.
    >

    A co daje smak malin? Zdjęcie poglądowe na etykiecie? ;)

    Robert

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1