eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawozimny kaloryfer › Re: zimny kaloryfer
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
    From: Aicha <b...@t...ja>
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: zimny kaloryfer
    Date: Mon, 10 Nov 2014 15:28:52 +0100
    Organization: INTERIA.PL S.A.
    Lines: 20
    Message-ID: <m3qi34$hho$1@usenet.news.interia.pl>
    References: <m3k09k$obd$1@usenet.news.interia.pl> <m3k9cb$p93$1@node1.news.atman.pl>
    <m3qaqp$b2$1@node1.news.atman.pl> <m3qb4g$g4$1@node1.news.atman.pl>
    <m3qbpg$1gt$1@node1.news.atman.pl> <m3qcb5$1s6$1@node1.news.atman.pl>
    <5460b6a6$0$22775$b1db1813$d2f06f9f@news.astraweb.com>
    <m3qhn0$7os$1@node1.news.atman.pl>
    NNTP-Posting-Host: 159-205-118-80.adsl.inetia.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: usenet.news.interia.pl 1415629732 17976 159.205.118.80 (10 Nov 2014 14:28:52
    GMT)
    X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
    NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Nov 2014 14:28:52 +0000 (UTC)
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.6.0
    In-Reply-To: <m3qhn0$7os$1@node1.news.atman.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:742584
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2014-11-10 15:22, Shrek pisze:

    >>> Tak zwana gówno prawda. Idea grzejnika (jak sama nazwa wskazuje) zasadza
    >>> się na przekazywaniu energii (cieplnej) z grzejnika do otoczenia. Na
    >>> dzień dzisiejszy nauka twierdzi, że taki samoistny sumaryczny przepływ
    >>> co do zasady występuje od ciał cieplejszych do zimniejszych:P
    >>>
    >>
    >> Za wyjątkiem Stokrotki. U niej jest zapewne odwrotnie.
    >
    > Niestety nie. Jakby tak było, to Stokrotka by się już zagotowała,
    > przejmując ciepło z chłodniejszego otoczenia;)

    Kiedyś już mało brakowało ;)
    http://pl.hum.polszczyzna.narkive.com/oK9iz55c/o-ru-
    e-ciep-owniczej-policji-i-je-u

    --
    Nie sztuka być wielkim kucharzem mając kasę i kuchnię wielką
    jak studio TV. Sztuką jest tworzyć dzieła kucharskie na 4m. kw.,
    bez spiżarni i z lodówką, w której zwykle spore luzy ;)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1