eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywnościRe: przepisy dotyczące żywności
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.PO
    STED!not-for-mail
    From: RadoslawF <r...@o...pl>
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: przepisy dotyczące żywności
    Date: Sat, 26 Feb 2011 10:36:18 +0100
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 23
    Message-ID: <ikahir$63p$1@news.onet.pl>
    References: <ik6glg$g5s$1@node2.news.atman.pl> <ik90ni$u5$1@news.onet.pl>
    <ik9mah$flr$1@node2.news.atman.pl> <ika94r$79f$1@inews.gazeta.pl>
    NNTP-Posting-Host: ip-46-21-210-209.nette.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1298712987 6265 46.21.210.209 (26 Feb 2011 09:36:27 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 26 Feb 2011 09:36:27 +0000 (UTC)
    User-Agent: Thunderbird 2.0.0.6 (Windows/20070728)
    In-Reply-To: <ika94r$79f$1@inews.gazeta.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:669981
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia 2011-02-26 08:11, Użytkownik Danusia napisał:

    >> 'szynka dziś' a 'szynka wczoraj' - dwa różne kosmosy
    >> dobry prawnik udowodni wszsytko, ale każdy 'gupi' (ten z mniejszości
    >> zdolnej do wieedzenia) wie jak się rzeczy mają.
    >> Dla mnie (osoby po 30stce) szynka jest kiedy smakuje wygląda i ma inne
    >> walory podobne do tej z dzieciństwa. A galatretka w sklepie to jest kpina
    >> z człowieczeństwa, ludzkość sobie sama wije bat.
    >
    > W moim mieście nagminnie jako szynke sprzedają coś z czego wycieka jakiś
    > dziwny płyn, a niektóre z tych szynek to mozna wykręcać jak tkanine po
    > praniu bez wirowania. Trwa to już od 3 lat i jest tylko coraz gorzej.

    Kiedyś szynka była nasączana przez leżakowanie w solance, teraz
    po prostu wstrzykuje się ten płyn do szynki (do innych wędlin też)
    przy pomocy maszyn przemysłowych.
    Zgodnie z normą europejską zawartość szynki w szynce powinna wynosić
    40 czy 50 procent, reszta to praktycznie woda a chemią.
    Kto zgadnie jaki procent mięsa zgodnie z normą powinien być w
    parówkach ?


    Pozdrawiam

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1