eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywnościRe: przepisy dotyczące żywności
  • Data: 2011-02-25 08:38:42
    Temat: Re: przepisy dotyczące żywności
    Od: jureq <j...@X...to.z.adresu.Xop.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Thu, 24 Feb 2011 21:56:21 +0100, fatima napisał(a):

    > "Do 2003 roku obowiązywały Polskie Normy, zgodnie z którymi wędlina
    > przekraczająca masą 130 proc. surowca (czyli z kilograma mięsa
    > uzyskiwano powyżej 1,3 kg szynki) była uznawana za produkt
    > szynkopodobny. Teraz stosowanie tych norm to dobra wola producenta."
    >
    > - jak to się dzieje, że tego typu obostrzenia zostają zdegradowane? czy
    > koncerny produkujące żywność mają takie wpływy?

    Dostosowaliśmy się do norm unijnych.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1