eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywnościRe: przepisy dotyczące żywności
  • Data: 2011-02-25 19:42:44
    Temat: Re: przepisy dotyczące żywności
    Od: JK <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2011-02-24 21:56, fatima pisze:
    > "Do 2003 roku obowiązywały Polskie Normy,
    > zgodnie z którymi wędlina przekraczająca masą
    > 130 proc. surowca (czyli z kilograma mięsa
    > uzyskiwano powyżej 1,3 kg szynki) była
    > uznawana za produkt szynkopodobny. Teraz
    > stosowanie tych norm to dobra wola producenta."
    >
    > - jak to się dzieje, że tego typu obostrzenia
    > zostają zdegradowane? czy koncerny produkujące
    > żywność mają takie wpływy?
    >
    >

    1. Czasy się zmieniają.
    2. Należy nabyć umiejętność czytania etykiet.
    3. Jak już wcześniej SQLwiel napisał, skąd
    wiadomo co to jest szynka?


    --
    Pozdrawiam
    JK

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1