eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawolokal gastronomicznylokal gastronomiczny
  • Data: 2010-11-16 22:47:10
    Temat: lokal gastronomiczny
    Od: gacek <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Z nowej ustawy o papierosach:


    "4. Właściciel lub zarządzający lokalem gastronomiczno-rozrywkowym z co
    najmniej dwoma pomieszczeniami przeznaczonymi do konsumpcji, może
    wyłączyć spod zakazu określonego w art. 5, zamknięte pomieszczenie
    konsumpcyjne, wyposażone w wentylację zapewniającą, aby dym tytoniowy
    nie przenikał do innych pomieszczeń.";"


    /nie wnikając w sensowność samych zakazów proszę/

    Nasunęło mi się obejście* tych przepisów przez urządzenie
    fast-foodu/restauracji na dole i lokalu jak sprzed tygodnia na górze.
    Czy można na dole mieć kebaby i jedynie piwo volt po 15zł, a na górze
    nie oferować kebabów (to przecież tylko palarnia) za to mieć bar z
    trochę szerszym wyborem piwa po 5-10zł?

    Mogą mieć osobne wejście, czy musi być jedna klatka schodowa?


    --
    gacek
    *) czysto teoretycznie, nie planuję prowadzić żadnej tego rodzaju
    działalności

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1