eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawolokal gastronomicznyRe: lokal gastronomiczny
  • Data: 2010-11-17 09:13:24
    Temat: Re: lokal gastronomiczny
    Od: gregor <n...@...nie.bedzie> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2010-11-17 01:24, witek pisze:
    > On 11/16/2010 4:47 PM, gacek wrote:
    >> Z nowej ustawy o papierosach:
    >>
    >>
    >> "4. Właściciel lub zarządzający lokalem gastronomiczno-rozrywkowym z co
    >> najmniej dwoma pomieszczeniami przeznaczonymi do konsumpcji, może
    >> wyłączyć spod zakazu określonego w art. 5, zamknięte pomieszczenie
    >> konsumpcyjne, wyposażone w wentylację zapewniającą, aby dym tytoniowy
    >> nie przenikał do innych pomieszczeń.";"
    >>
    >>
    >> /nie wnikając w sensowność samych zakazów proszę/
    >>
    >> Nasunęło mi się obejście* tych przepisów przez urządzenie
    >> fast-foodu/restauracji na dole i lokalu jak sprzed tygodnia na górze.
    >> Czy można na dole mieć kebaby i jedynie piwo volt po 15zł, a na górze
    >> nie oferować kebabów (to przecież tylko palarnia) za to mieć bar z
    >> trochę szerszym wyborem piwa po 5-10zł?
    >>
    >> Mogą mieć osobne wejście, czy musi być jedna klatka schodowa?
    >>
    >>
    >
    > jak to jest jeden lokal to mozesz zwinac zarcie i zejsc na dól.
    > a jak dwa odrebne to w zadnym nie masz dwoch pomieszczen, a tylko po
    > jednym.
    >
    >

    A co z "ogródkami"? Pod parasolami można palić czy nie można? We
    większości takich lokali wejście jest otoczone parasolami i klient
    chcący się dostać do środka musi przez taką strefę przejść... czyli na
    moje rozumowanie (opierając się na treści ustawy ["nie wnikając w
    sensowność samych zakazów"]) również nie można. Dobrze kombinuję?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1