eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawolokal gastronomicznyRe: lokal gastronomiczny
  • Data: 2010-11-17 00:24:18
    Temat: Re: lokal gastronomiczny
    Od: witek <w...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 11/16/2010 4:47 PM, gacek wrote:
    > Z nowej ustawy o papierosach:
    >
    >
    > "4. Właściciel lub zarządzający lokalem gastronomiczno-rozrywkowym z co
    > najmniej dwoma pomieszczeniami przeznaczonymi do konsumpcji, może
    > wyłączyć spod zakazu określonego w art. 5, zamknięte pomieszczenie
    > konsumpcyjne, wyposażone w wentylację zapewniającą, aby dym tytoniowy
    > nie przenikał do innych pomieszczeń.";"
    >
    >
    > /nie wnikając w sensowność samych zakazów proszę/
    >
    > Nasunęło mi się obejście* tych przepisów przez urządzenie
    > fast-foodu/restauracji na dole i lokalu jak sprzed tygodnia na górze.
    > Czy można na dole mieć kebaby i jedynie piwo volt po 15zł, a na górze
    > nie oferować kebabów (to przecież tylko palarnia) za to mieć bar z
    > trochę szerszym wyborem piwa po 5-10zł?
    >
    > Mogą mieć osobne wejście, czy musi być jedna klatka schodowa?
    >
    >

    jak to jest jeden lokal to mozesz zwinac zarcie i zejsc na dól.
    a jak dwa odrebne to w zadnym nie masz dwoch pomieszczen, a tylko po jednym.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1