eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawowynagrodzenie › Re: wynagrodzenie
  • Data: 2007-12-07 12:03:11
    Temat: Re: wynagrodzenie
    Od: mvoicem <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Sowiecki Agent wrote:

    >
    >>> No i dlaczego dieta chorego jest droższa od człowieka
    >>> *prawidłowo odżywiającego się* ?
    >>
    >> Masz nasrane w deklu.
    >
    > ale ma w tym zakresie racje, nie mialby gdyby watkotworczyni chorowala
    > na (zapomniealem choroby) co wymaga kupna specjalnych produktow
    > odpowiednio drozszych. Tu sa pewne restrykcje ale wcale nie wychodzi to
    > drozej

    Nie zgodzę się. Jest zasadnicza różnica między dietą normalnego człowieka a
    dietą człowieka chorego.

    1. dla "normalnego" można nakupić ziemniaków, mąki, nagnieść
    pierogów/kopytek/czegośtam jeszcze i mieć żarcie za psie pieniądze. I nic
    się mu nie stanie jak będzie np. 2 tygodnie jadł pierogi.

    chory (w zasadzie każdy) musi mieć żarcie urozmaicone i lżejsze.

    2. normalny człowiek może żyć na wędlinach "z psa kategorii II - zmielone
    razem z budą" - czyli typowych wędlinach do 20zł/kg. chory, z obniżoną
    odpornością po takim żarciu tylko dostarcza organizmowi dodatkowych rzeczy
    z którymi trzeba walczyć. Więc musi kupować produkty wyższej jakości.

    3. Chory zazwyczaj bierze leki. Leki zazwyczaj mają swoje efekty uboczne -
    np. antybiotyki niszczą florę bakteryjną - więc trzeba jakieś
    jogurciki/kerfirki/itd....

    4. Jeżeli do tego dochodzą jakieś specjalne wymagania - np. dieta bezsolna,
    to już w ogóle tragedia - wszystko trzeba robić sobie samemu. Spróbuj
    zrobić sobie jakąś wędlinę tak żeby cena wyszła porównywalna z tą ze
    sklepu.

    p. m.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1