eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoCzy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze)Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze)
  • Data: 2024-06-06 12:30:45
    Temat: Re: Czy istnieje przepis, który reguluje coś takiego? (artykuły spożywcze)
    Od: Trybun <M...@t...cb> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 06.06.2024 o 01:10, Animka pisze:
    >
    > Ja kupiłam dzisiaj bardzo dobry pasztet z perliczki (w słoiczku)
    > Gest też z gęsi, ale nie wiem czy dobry i czy dobry może być z tej
    > świni dzika.

    No, ale Ty kupiłaś pasztet z perliczki a nie z perliczką.

    >>
    >>
    >>>
    >>>> Aby docenić smak łososia to chyba trzeba mieć jakieś specjalne
    >>>> predyspozycje. Tak jak i do kawioru. Osobiście to raz zasmakował mi
    >>>> łosoś którego sam złowiłem na rzece Drawie i usmażyłem. Natomiast
    >>>> te wędzone z sklepu to jak dla mnie są zwyczajnie za tłuste, bardzo
    >>>> często zalatują błotem.
    >>>
    >>> Bez przesady z tymi specjalnymi predyspozycjami. Ludzie różne smaki
    >>> mają, ale żeby zaraz to musiało być specjalne:)
    >
    > Raz zjadlam jeden ząbek to mi się odbijało przez tydzień. To był
    > pierwszy i ostatni raz.
    > Kiedyś musialam wysiąść z autobusu bo mi się robiło słabo. Ktoś się
    > nażarł czosnku i trasznie cuchnęło.

     A ja np nawet sobie nie wyobrażam dobrej kiełbasy bez dodatku czosnku.

    >
    >>> Napisał miłośnik czosnku jedzonego całymi ząbkami bez niczego innego:))
    >>>
    >>
    >> To czym to idzie, modą czy jednak walorami smakowymi? Bo jak dla mnie
    >> kawior, szampan czy te prawie wszystkie "owoce morza" które
    >> oczywiście swoje kosztują to produkty nie dla smakoszy a dla
    >> zblazowanych bogaczy i tych co takich usiłują naśladować.
    >
    > Chyba ani jednego owocu morza nigdy nie zjadłam. Boję się o swój żołądek.
    >
    >

    Nic to specjalnego. Nie to że te "owoce" są jakoś wybitnie niezjadliwe,
    ale na pewno to nie sa przysmaki którymi można częstować poważnych gości.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1