eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawopraca/sanepid › Re: praca/sanepid
  • Data: 2003-07-16 06:52:56
    Temat: Re: praca/sanepid
    Od: "ulast" <N...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Robert Tomasik" <r...@g...pl> napisał w wiadomości
    news:bf1t05$ec1$9@inews.gazeta.pl...
    > Generalnie to jest problem lekarza. To lekarz wydaje zaświadczenie. Nie
    wiem
    > dokładnie jakie choroby wykluczają pracę przy żywności, ale na mój
    chłopski
    > rozum chodzi tutaj o wszystkie choroby, które w jakikolwiek sposób mogą
    być
    > przenoszone drogą pokarmową. Nie jestem lekarzem i nie wiem, w jaki sposób
    > można się zarazić HCV. No w każdym razie powyższą wykładnię podpowiada mi
    > zdrowy rozsądek. Osobiście nie spotkałem się z wykazem chorób wymienionych
    > enumeratywnie, które wykluczałyby z kontaktu z żywnością, choć być może
    > gdzieś jest. Ewentualnie skontaktowałbym się z lekarzem medycyny pracy.
    Kto,
    > jak kto, ale on powinien to wiedzieć. W końcu wystawia zaświadczenia. Może
    > otrzymali jakieś wytyczne.

    Dziekuje za odpowiedz.
    Z lekarzem na ten temat rozmawialam wczoraj, powiedzial ze od tego jest
    sanepid.
    HCV nie jest wirusem przenoszonym droga pokarmowa (to wirus wszczepienny
    obecny we krwi i znikomych ilosciach w wydzielinach).

    Milego dnia
    Ula


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1