eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoNiechciana korespondencjaRe: Niechciana korespondencja
  • Data: 2009-07-23 09:43:30
    Temat: Re: Niechciana korespondencja
    Od: "Baloo" <n...@o...eu> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    "Michal Jankowski" <m...@f...edu.pl> napisał

    > Faktem jest, ze kiedys byly soki 100% i soki, a teraz sa soki 100% i
    > nektary, i smak tych drugich wraz ze zmiana nazwy sie zmienil.

    Ale nigdy nie było soków porzeczkowych 100%.

    > Teraz jest powiedzmy 20-25%,

    Dla porzeczki minimalnie 25% wsadu w produkcie.

    > A przeciez jest do pomyslenia napoj zrobiony z
    > soku porzeczkowego 100% plus cukier (bo sam taki sok bylby faktycznie
    > za kwasny) bez rozrzedzania woda.

    Bez dodatku wody?
    Musiałbyś w takim przypadku nasypać tego cukru naprawdę dużo, dużo więcej,
    żeby nie wykręcało paszczy, więc wyszedłby ulepek, syrop po prostu.

    > PS. Nie rozumiem tamtej strony. Raz pisza, ze ekstraktu ma byc "min
    > 10%", a raz, ze "minimalna zawartosc skladnika owocowego" to 25%. To
    > nie jest to samo?

    Bo co innego oznacza ekstrakt refraktometryczny w samym owocu (w zależności
    od gatunku, który jest bardziej czy mniej wydajny), a co innego zawartość
    tego ekstraktu w produkcie.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1