eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawomanufaktura › Odp: manufaktura
  • Data: 2009-11-16 22:01:12
    Temat: Odp: manufaktura
    Od: "Robert Tomasik" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Nitria" <n...@g...com[usunto]> napisał w wiadomości
    news:4b011941@news.home.net.pl...
    > Witam ponownie:)
    >
    > Małe sprostowanie ja jestem nią a nie nim ale to tak na marginesie
    > :p
    >
    > Odnośnie zakresu produkcji to (bo też trzeba sprostować jak widzę):
    > - ogóreczki konserwowe, papryczki marynowane całe nadziewane, buraczki w
    > różnych sosach, selerki itp. ogólnie przetwory z dostępnych i pospolitych
    > warzyw ale w takim bardzo domowym wydaniu.
    > - drzemy, powidła itp ps jest jeszcze proces podobny do kandyzacji dający
    > bardzo słodkie owoce/warzywa o smaku owoców kandyzowanych a jednocześnie
    > bardzo soczystych i miękkich.
    > - no i moje małe marzenie przetwory alkoholowe (o zawartości alk. do 20%)
    > a dokładniej likiery (ale wiem wiem to już alkohol więc to dopiero na
    > następnym etapie)

    Tu odradzam, bowiem wpadniesz w tzw. nadzór szczególny.
    >
    > Odnośnie sprzedaży to ma to być mała manufaktura o małej produkcji rzędu
    > 1-3 tys. sztuk wyprodukowanych miesięcznie produktów.

    Bez znaczenia. Dlatego to się po prostu nie opłaca na małą skalę.
    >
    > A może najprościej będzie powiedzieć że chodzi mi o produkcję podobna do
    > tego jak górale mają oscypki (zakres produkcji itp/.)

    To nie jest dobry przykład. Nie jest, bowiem oscypki podlegają kontroli
    weterynaryjnej, a nie sanitarnej.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1