eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywnościRe: przepisy dotyczące żywności
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.PO
    STED!not-for-mail
    From: SQLwiel <n...@c...pl>
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: przepisy dotyczące żywności
    Date: Sat, 26 Feb 2011 12:02:06 +0100
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 33
    Message-ID: <ikamkm$l6h$1@news.onet.pl>
    References: <ik6glg$g5s$1@node2.news.atman.pl> <ik90ni$u5$1@news.onet.pl>
    <ik9mah$flr$1@node2.news.atman.pl> <ika94r$79f$1@inews.gazeta.pl>
    <ikahir$63p$1@news.onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: ratnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Trace: news.onet.pl 1298718166 21713 83.238.170.2 (26 Feb 2011 11:02:46 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 26 Feb 2011 11:02:46 +0000 (UTC)
    User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
    In-Reply-To: <ikahir$63p$1@news.onet.pl>
    X-Enigmail-Version: 0.95.7
    X-Antivirus: avast! (VPS 110225-1, 2011-02-25), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:669982
    [ ukryj nagłówki ]

    RadoslawF pisze:

    > Kiedyś szynka była nasączana przez leżakowanie w solance, teraz
    > po prostu wstrzykuje się ten płyn do szynki (do innych wędlin też)
    > przy pomocy maszyn przemysłowych.
    > Zgodnie z normą europejską zawartość szynki w szynce powinna wynosić
    > 40 czy 50 procent, reszta to praktycznie woda a chemią.
    > Kto zgadnie jaki procent mięsa zgodnie z normą powinien być w
    > parówkach ?
    >
    >
    > Pozdrawiam

    ... taki dowcip, importowany z Niemiec.
    Początek był taki, że ktoś-komuś w czymś pomógł i nie chciał zapłaty,
    więc ten "dłużnik", który "robił w mięsie" chciał mu się jednak
    odwdzięczyć w inny sposób i zapytał go, czy lubi cielęce parówki
    - Tak.
    - To niech pan ich nie je.



    --

    Dziękuję.
    Pozdrawiam.
    SQL-wiel.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1