eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprawa autorskie do przepisów kulinarnych › Re: prawa autorskie do przepisów kulinarnych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
    .pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!n
    ews.tpi.pl!not-for-mail
    From: Przemyslaw Osmanski <p...@c...gdzies.net.pl>
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: prawa autorskie do przepisów kulinarnych
    Date: Mon, 04 Dec 2006 18:37:15 +0100
    Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
    Lines: 28
    Message-ID: <el1mj0$o30$2@nemesis.news.tpi.pl>
    References: <el1944$j9p$1@inews.gazeta.pl> <4...@c...gdzies.net.pl>
    <1...@z...router> <el1df4$31b$1@nemesis.news.tpi.pl>
    NNTP-Posting-Host: dah210.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1165254049 24672 83.23.7.210 (4 Dec 2006 17:40:49 GMT)
    X-Complaints-To: u...@t...pl
    NNTP-Posting-Date: Mon, 4 Dec 2006 17:40:49 +0000 (UTC)
    User-Agent: Thunderbird 1.5.0.8 (Windows/20061025)
    In-Reply-To: <el1df4$31b$1@nemesis.news.tpi.pl>
    X-Antivirus: avast! (VPS 0653-2, 2006-12-04), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:431078
    [ ukryj nagłówki ]

    trtr napisał(a):
    > Użytkownik "Marcin Debowski" <a...@I...ml1.net> napisał w wiadomości
    > news:1snd44-jlh.ln1@ziutka.router...
    >> Dnia 04.12.2006 Przemyslaw Osmanski <p...@c...gdzies.net.pl>
    >> napisał/a:
    >>> Marek z Olsztyna napisał(a):
    >> Natomiast ciekawe może być rozważenie czy gotowa potrawa przyrządzona
    >> podług przepisu nie jest utworem i nie podlega wiadomym restrykcjom przy
    >> próbie jej rozpowszechniania np. w takiej stołówce :)
    >>
    >
    > Jeżeli twórca jest zrzeszony w ZPTK* i ma zgłoszoną tam potrawę to
    > przysługują mu tantiemy
    > obliczane według ilości zamówień danej potrawy (7% wartości zamówień) i
    > przepustowosci stołówki (tzw. opłata
    > zapachowo-wabiąca - 0,5% wartosci reszty zamówień)
    > pzdr
    >
    >
    > *Związek Polskich Twórców Kulinarnych

    I ja sie pytam: Dlaczego to napisales???
    A niech ktos z milosciwie nam panujacych Ponurych i Smutnych tez czyta
    to forum? Zaloże się ze odpowiedni projekt juz jest pisany....


    pozdrawiam,
    Przemek O.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1